ONTWERP TOTAAL – Moderne groene stadstuin

Moderne groene stadstuin | Sint-Oedenrode

ONTWERP TOTAAL

Deze moderne groene stadstuin is klimaatadaptief ontworpen. Zo is een diversiteit aan beplanting te zien in verschillende hoogtes. De pergola en bomen zorgen voor natuurlijke schaduw en verkoeling. 

De borders zijn goed gevuld met planten die hier goed groeien en de bodem is volledig bedekt. Een combinatie van inheemse en lang bloeiende uitheemse planten zorgen voor het vergroten van de biodiversiteit. 

Het groene dak met aansluiting op de waterton vangt regenwater op. Om dezelfde reden is er gekozen voor minimale verharding gecombineerd met halfverharding. 

Schermafbeelding 2023-11-20 om 18.55.20

De op maat gemaakte eetbank loopt door als erfafscheiding. Door de eettafel te integreren, kijk je hier vanuit de tuindeuren niet direct op en heb je meer zicht op het groen.

De pergola met klimplanten zorgt voor schaduw. Vanuit het terras heb je zicht op de vijver en een mooie meerstammige  boom.

Er is gekozen om het terras los te koppelen van de woning zodat je vanuit binnen in het groen kijkt. De tuindeuren kunnen nog wel lekker opengezet worden en er is plek voor een klein zitje waar je een kopje koffie kan drinken.