ONTWERP TOTAAL – Ecologische eetbare tuin

Ecologische eetbare tuin | Weesp

ONTWERP TOTAAL

Deze groene, organisch gevormde tuin aan de dijk is ontworpen met natuurlijke materialen en veel ecologische aspecten.  

Zo is er gekeken hoe het water in de tuin vastgehouden kan worden zonder dat het tijdens natte periodes voor overlast zorgt. Daarnaast is er veel groen aangebracht en zijn de paden gemaakt van halfverharding. Een takkenril en de composthoop zorgen dat ”tuinafval” opnieuw verwerkt wordt in de tuin. 

Wat betreft de beplanting is er veel gebruikt gemaakt van inheemse bomen, heesters en beplanting. Wild begroeide hoekje zorgen voor nestgelegenheid en schuilplekken voor allerlei dieren. Ook is gekeken naar de ”bloesemboog” zodat er altijd iets bloeit in de tuin.

Schermafbeelding 2023-05-08 om 15.10.18

Deze verhoogde border is speciaal ontworpen voor bijen, vlinders en andere insecten. De beplanting bestaat uit waard- en drachtplanten. De stapelmuurtjes zorgen voor beschutting en nestgelegenheid. Het zitje is een fijne plek om te genieten van alles wat zoemt, kruipt en bloeit.

De tuin beschikt over een kleine kas met moestuin, maar ook in borders staan eetbare vaste planten. De bloemenweide met inheemse planten trekt bestuivers en natuurlijke vijanden voor eventuele plagen in de moestuin aan.

De schuur is gecombineerd met een werkplek die uitkijkt op groen. Daarnaast zijn er een regenton en compostbakken opgenomen in het ontwerp die gebruikt kunnen worden in de moestuin. 

De pergola constructie wordt gebruikt voor de verlichting, de hangmat, het tegengaan van de inkijk en daarnaast groeien er eetbare klimplanten tegenaan. 

CONTACT

info@studiovlier.nl
+31 652 652 766
Bereikbaar op ma-di-do-vrij
tussen 09:00 – 17:00 uur

VOLG STUDIO VLIER